Otvoren Mali ljetni festivalčić

Knjižnica i čitaonica Kutina otvorila je danas Mali ljetni festivalčić. Riječ je o vanjskim aktivnostima za djecu u dvorištu Knjižnice koje se održavaju već sedmu godinu. Dobar odaziv djece i učenika nižih razreda osnovnih škola potaknuo je knjižničarke da ovakav festival organiziraju svake godine, a ove godine događaj se uklopio uz obilježavanje Dana grada Kutine.


„Cilj nam je nakon završetka nastave djeci omogućiti druženje na otvorenom prije godišnjih odmora. Festivalčić je postao tradicija, djeca su na sigurnom i osim uživanja i druženja osmislili smo za njih i edukativne sadržaje tako da uvijek mogu naučiti nešto novo“, rekla je ravnateljica Knjižnice i čitaonice Suzana Pomper.  
 

Festivalčić je otvoren uz gostovanje nutricionistice Vesne Bosanac koja je djecu na zabavan način, uz predstavljanje slikovnice „Naš veseli dan“ upoznala sa zdravom prehranom.

Poslijepodne je organizirana pričaonica od 18 sati. Sutra (28.06.) u 10 sati u goste dolazi spisateljica Ivanka Ferenčić Martinčić koja će ispričati priču o vitezu i Martinu, dok ih poslijepodne ponovno očekuju zabavne igre od 18 -19.30.

 Otvorenju Malog ljetnog festivalčića prisustvovao je i gradonačelnik Zlatko Babić sa zamjenicom Ivanom Grdić, koji je zahvalio ravnateljici Knjižnice i čitaonice na višegodišnjem sudjelovanju u ljetnim, ali i programima tijekom cijele godine koje održavaju u svom prostoru.