Imenovanja, razrješenja i premještaji 2023.

Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, razrješenja i premještaja u Sisačkoj biskupiji.

Marko Cvitkušić, biskupski vikar, razriješen je službe biskupijskog povjerenika za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, a Ivica Mađer, generalni vikar, imenovan je biskupijskim povjerenikom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba.

Mato Sukalić razriješen je službe župnika u Velikoj Ludini i upućen zbog bolovanja na anno sabatico u Lasinju. Josip Bulat razriješen je službe upravitelja župe Komarevo i imenovan upraviteljem župe Velika Ludina te se određuje za pripremu Katoličke gimnazije u Popovači. Zdravko Novak, biskupijski ekonom, imenovan je župnikom župe Komarevo.

Fra Mate Bašić, OFM, župnik u Hrastovici, razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Pavla II. u Petrinji i imenovan predsjednikom Odbora za gradnju župne crkve sv. Ivana Pavla II. u Petrinji. Fra Antun Radovanić, OFM Conv.imenovan je upraviteljem župe sv. Ivana Pavla II. u Petrinji.

Siniša Blatarić razriješen je službe upravitelja župe Kravarsko i vraća se u matičnu Varaždinsku biskupiju, a Hrvoje Zovko imenovan je upraviteljem župe Kravarsko.

Ivan Ćorić razriješen je službe upravitelja župâ Prelošćica, Gušće, Kratečko i daje se na raspolaganje Križevačkoj eparhiji. Danko Bizjak razriješen je službe upravitelja župe Veleševec i imenovan upraviteljem župâ Prelošćica, Gušće, Kratečko.

Kristijan Krajnović,svećenik Krčke biskupije, razriješen je službe upravitelja župe sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljica mučenika u Lasinji i odlukom svojeg biskupa ustupljen je Vojnom ordinarijatu u RH. Silvio Eljuga,svećenik nadbiskupije Toronto, razriješen je službe duhovnog pomoćnika u samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji i imenovan župnikom župe sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljica mučenika u Lasinji. Hrvoje Špehar, svećenik Beogradske nadbiskupije, imenovan je duhovnim pomoćnikom u samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji.

Stjepan Filipec zbog bolesti razriješen je službe župnika župâ Divuša, Gvozdansko i Zrin i upućen u Svećenički dom. Darijo Stanković razriješen je službe župnog vikara u župi Pohoda BDM u Sisku i imenovan je upraviteljem župâ Divuša, Gvozdansko i Zrin. 

Ivan Miškić razriješen je službe župnika u župi Oborovo i imenovan župnikom župe Veleševec, a Josip Malković razriješen je službe supsidijara u župi sv. Petra apostola u Ivanić Gradu i imenovan župnikom u župe Oborovo.

Rafael Mlinar razriješen je službe župnog vikara u župi Kutina i imenovan župnim vikarom u župi sv. Kvirina biskupa i mučenika u Sisku.  Kristijan Pezić razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Kvirina biskupa i mučenika u Sisku i imenovan župnim vikarom u župi Pohoda BDM u Sisku. Damir Vrbešić, đakon Kotorske biskupije, stavlja se na đakonski praktikum u župu Kutina.