150 godina OŠ Ludina

OŠ Ludina 2. lipnja obilježila je svoj Dan. Uz školarce i djelatnike škole, svečanom su programu prisustvovali i brojni gosti. 150. obljetnicu čestitali su im načelnik Dražen Pavlović, predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak,  bivši ravnatelji i djelatnici, ravnateljice Knjižnice i Dječjeg vrtića te predstavnici izdavačkih kuća, škola iz susjedstva i mjesnih udruga.

Program proslave započeo je turnirom u odbojci na pijesku, a nastavljen je otvaranjem izložbe „150 godina školstva u Osnovnoj školi Ludina“, polaganjem Vremenske kapsule, otvorenjem izložbe Ludinski fotolov, a zaključen je svečanim programom učenika i njihovih mentora.

Ravnatelj škole Tomislav Pavlović tom je prigodom podsjetio na uspješne trenutke školstva u Velikoj Ludini, te je zahvalio pojedincima, ustanovama i udrugama koji su doprinijeli razvoju obrazovanja.

U svečanom programu koji su tom prigodom izveden u Društvenom domu, pjevalo se, glumilo, plesalo, sviralo i recitiralo, a prikazani su i prigodni videozapisi o 150 godina dugoj povijesti školstva u Velikoj Ludini, kao i o aktivnostima koje se provode.

Na bogatom programu, ali i svemu što za razvoj školstva čine, svim učenicama i učenicima, kao i njihovim nastavnicima i drugim djelatnicima škole, zahvalio je načelnik Dražen Pavlović koji se tom prigodom prisjetio i svojih osnovnoškolskih dana.

Ovu školu pohađa 234 učenika u 18 razrednih odjela, koji polaze matičnu i četiri područna odjeljenja u Okolima, Gornjoj Vlahiničkoj, Katoličkom Selišću i Grabričini.

Krase ju i brojni statusi, između ostalog, status Međunarodne eko-škole i eTwinningove škole.