Započinje 13. nacionalna kampanja Hrvatska volontira

Od 17. do 20. svibnja održava se trinaesta nacionalna kampanja Hrvatska volontira, a u sklopu koje je prijavljeno više od 130 aktivnosti.

S područja Sisačko-moslavačke županije nacionalnoj se kampanji priključilo 11 organizacija, s područja Moslavine to su Zaklada Sandra Stojić,  KUD „Repušnica“ iz Repušnice te KUD „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine.

Oni organiziraju niz edukativnih, zabavnih i humanitarnih aktivnosti, te pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže.

Kampanju organizira  Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om – Održivi razvoj zajednice.

Ove godine naglasak je stavljen na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja te se kampanja održava pod sloganom „Mali doprinos za veliki utjecaj“, a njezin je cilj podsjećanje kako  je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanja svih slojeva društva. 

Detalji o aktivnostima te provedbi ovogodišnje kampanje dostupni su na internetskoj stranici www.volonteka.hr.