Yildirim preuzeo upravljanje Petrokemijom d.d. Kutina

Priopćenje za javnost iz Petrokemije d.d.d Kutina:
Grupa sa zadovoljstvom objavljuje da je kupnja dionica Petrokemije dovršena 28. travnja 2023. YILDIRIM Grupa sada posjeduje 54,52 % dionica Petrokemije te je jedino društvo odgovorno za poslovanje i upravljanje Petrokemijom.
Kao što znate, YILDIRIM Grupa jedan je od najbrže rastućih nizozemsko-turskih industrijskih konglomerata, osnovan i sa sjedištima u Istanbulu, Turska i Amsterdamu, Nizozemska. YILDIRIM Grupa trenutno posluje u 9 različitih sektora, prisutna je u 56 zemalja na 5 kontinenata te zapošljava više od 25.000 ljudi. Glavni poslovni sektori YILDIRIM Grupe su upravljanje lukama, metali i rudarstvo, gnojiva i kemikalije, otprema i logistika, energija te energetski proizvodi. Grupa također posjeduje 24% dionica CMA CGM Grupe, treće najveće kompanije za otpremu i logistiku na svijetu. YILDIRIM Grupa u stopostotnom je vlasništvu braće Alija Rize YILDIRIMA i Roberta Yuksela YILDIRIMA. U posljednjih 20 godina ostvarili smo održivi organski i anorganski rast kroz brojne aktivnosti spajanja i akvizicija, fokusirajući se na ulaganja i privatizacije diljem svijeta.
Kao YILFERT Holding, ogranak za gnojiva YILDIRIM Grupe, imamo snažan poslovni plan za širenje i rast našeg poslovanja s gnojivima na globalnoj razini. Naš cilj je svrstati se među 5 najboljih društava za proizvodnju gnojiva u Europi. Stoga smo više nego uzbuđeni što ćemo imati mogućnost upravljati Petrokemijom i graditi jedinstvenu tvornicu za proizvodnju gnojiva u Europi.
Petrokemija je pokazala da posjeduje veliki talent te izvrsne resurse i odlučnost – čvrste temelje na kojima će YILDIRIM graditi budući uspjeh Petrokemije. Svoj puni potencijal oslobodit ćemo, ne samo u Hrvatskoj, nego i globalno, u suradnji s proizvodnim pogonima Rosiera u Belgiji i Nizozemskoj, još jedne nedavne akvizicije YILFERT Holdinga.
Kao matično društvo, YILFERT Holding se obvezuje nastaviti graditi ono što je Petrokemija do sada već postigla te uključiti postojeću radnu snagu u dio društva. Počevši od dana preuzimanja poslovanja, poboljšat ćemo naše strategije, proširiti poslovanje, povećati produktivnost i učinkovitost, ojačati naša partnerstva, izgraditi i poboljšati nove poslovne odnose te Petrokemiju učiniti jednom od najboljih tvornica gnojiva u Europi. Posvetit ćemo se nastavku poslovanja te se veselimo susretu i suradnji s visokostručnim timom Petrokemije.

https://petrokemija.hr/hr-hr/Naslovna/Vijesti/ArticleId/2268/oamid/439