U Popovači održano školsko sportsko natjecanje u nogometu

Školski sportski savez SMŽ 3. svibnja u Popovači je održao prvi dan natjecanja u mini nogometu za djevojčice i dječake Sisačko-moslavačke županije.

Sudjelovale su 32 ekipe, a od toga devet ekipa djevojčica, odnosno ukupno 440 učenica i učenika koji su odigrali 35 utakmica u grupama i četvrtfinalu na četiri terena.

U polufinale, a koje će se održati u Novskoj, plasirale su se djevojčice:

ŠŠD SLAVONAC OŠ Josipa Kozarca Lipovljani,

ŠSD ZORA OŠ Zorke Sever Popovača,

ŠSD VRBINA OŠ Ivana Kukuljevića Sisak,

ŠSD MOSLAVAC OŠ Popovača.

i dječaci:

ŠSD ZORA OŠ Zorke Sever Popovača,

ŠSD POLET OŠ 22. lipnja Sisak,

ŠSD RIBARI OŠ Braća Ribar Sisak ,

ŠSD VIHOR OŠ Mate Lovraka Kutina.

Također, važno je napomenuti da su na natjecanju u mini nogometu sudjelovali i učenici s teškoćama sa svojim voditeljima Ivanom i Dejanom te su primili i zaslužene medalje.

Otvorenje natjecanja organizirano je u OŠ Zorke Sever gdje je himnu RH izveo zbor OŠ Popovača, a natjecateljima su se obratili i poželjeli sreću Ljiljana Gavranović i Josip Šimunović ispred ŠPS SMŽ, Davor Ivić, predsjednik ŽNS SMŽ i gradonačelnik Josip Mišković koji je ovo natjecanje i otvorio. Nakon otvorenja natjecanje je održano na terenima SNK MOSLAVAC.

Grad Popovača zahvaljuje se na donacijama OPG-u Fofić, Dolenčić i Vrabec te Pekarni Vikend zahvaljujući kojima su djeci podijeljene jagode, jabuke i keksići sa sjemenkama.