U Knjižnici obilježen Svjetski dan kulturne raznolikosti

U Knjižnici i čitaonici Kutina obilježen je Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj na kojoj sudjelovali učenici Srednje škole Tina Ujevića i Tehničke škole Kutina. Tribinu je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor koja je govorila o funkciji odijevanja, odjevnim standardima, porukama koje naše odijevanje nosi i slično.  
 S učenicima se razgovaralo o odijevanju u raznim kulturama, a osobito o odijevanju žena u arapsko-islamskoj kulturi, te osjećajima i osobitostima funkcioniranja kada se u svakodnevnom životu susrećemo s ljudima za koje procijenimo da su po nekoj osnovi drugačiji od nas.
Dinamičan i interaktivan susret polučio je zanimljiva promišljanja i iskustva srednjoškolaca koji su pokazali primjerenu razinu tolerancije, empatije i modne raznolikosti.
Ova aktivnost dio je projekta SMS – svi mi skupa kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i dio je dvogodišnjeg programa usmjerenog smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu.
  Sada je u drugoj godini provedbe. Projekt je financiran u iznosu 75. 000 kuna godišnje sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Ostali partneri projekta su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.