Treće mjesto u Hrvatskoj za našu školu na natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

U Čakovcu je 5. svibnja održana velika završnica nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja „Čitanjem do zvijezda” na kojoj je sudjelovalo više od četiri stotine učenika iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja s hrvatskih govornih područja.

Učenice OŠ Zorke Sever Elena Papa, Lea Prebeg i Laura Veseljak u teškoj su konkurenciji osvojile treće mjesto u kvizu znanja te tako postale prve učenice iz Sisačko-moslavačke županije koje su u tome uspjele u četrnaest godina održavanja natjecanja.

Osnovna škola Zorke Sever bila je i domaćin županijske razine natjecanja kao i organizator puta na državnu razinu natjecanja za osnovne i srednje škole koje su predstavljale Sisačko-moslavačku županiju u kvizu znanja i kreativnim uradcima.

Vrijedne učenice u pratnji mentorice knjižničarke Dragane Čubrilo Bila, učiteljice Kristine Kardaš i urednice „Zorkića” Petre Šinković svoj će posjet predivnom Čakovcu pamtiti po lijepom druženju i odličnom rezultatu kome se nadaju i sljedeće godine.