Proslava sv. Florijana u Popovači

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Popovače svečano su obilježili blagdan sv. Florijana. Događaj je započeo na Trgu II tradicionalnim postrojavanjem uz defile vatrogasnih vozila kroz uži centar i kružni tok Popovače.

Kao i proteklih godina, predsjednike i zapovjednike DVD-a te vodstvo Zajednice potom je primio gradonačelnik Josip Mišković u prisustvu predsjednika Gradskog vijeća Saše Jagarčeca zahvalivši im na njihovu aktivnom angažmanu ne samo u pogledu skrbi o sigurnosti građana i njihove imovine, već i u svim drugim segmentima društvenog života na ovom području. Posebno je izrazio zadovoljstvo zbog sve većeg broja natjecateljskih ekipa djece i mladeži, a koje su postizale izvrsne rezultate. „Grad Popovača čini sve sukladno svojim mogućnostima, a kako bi se kontinuirano ulagalo u vatrogastvo u tehničkom smislu, ali i vezano uz obuku ljudstva. Radi sve snažnije uloge vatrogasaca u gospodarskim aktivnostima, a i zbog razvoja Grada, cilj nam je i osnivanje Javne vatrogasne postrojbe.“- rekao je gradonačelnik Josip Mišković čestitajući članovima DVD-a njihov dan.

Okupljenima na prijemu kod gradonačelnika prigodno se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimir Kondres.„Vatrogasna zajednica broji 14 DVD-ova, od čega su tri stožerna, Popovača, Stružec i Donja Gračenica, a potpomaže im i DVD Voloder. Ukupno brojimo 1550 članova, od čega je 180 operativnih. Oni su obučeni i brinu o sigurnosti građana Popovače sa svom raspoloživom opremom. Dio opreme je nešto stariji, no, još uvijek je sve funkcionalno, a mi se trudimo da to obnovimo. Zadovoljan sam s operativnim članovima, ali uvijek može bolje.“ – istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres zahvalivši potom Gradu na suradnji, a vatrogascima na svemu što čine za sigurnost građana.

Program proslave sv. Florijana tradicionalno je nastavljen u Podbrđu, na prostoru ispred kapelice održano je svečano misno slavlje koje je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Ivan Petrović, a pored brojnih okupljenih vatrogasaca nazočili su mu i mještani Podbrđa i okolice, a na kraju, u mjesnom je vatrogasnom spremištu upriličeno i druženje.