OŠ Ludina nastavlja aktivnosti u sklopu Erasmus projekata

Osnovna školi Ludina od 14. do 20. svibnja ugošćuje 8 učenika i 4 učitelja iz Balıkesira, glavnog grada u regiji Marmara na zapadu Turske.

Naime, gosti iz Turske dolaze iz škole za darovite učenike, a u sklopu Erasmus projekta u OŠ Ludina došli su naučiti nešto više o školstvu u našoj zemlji, kao i o brojnim aktivnostima koje im je domaćin pripremio. Uz nastavne i izvannastavne aktivnosti prilike su imali doznati i nešto o samoj Velikoj Ludini i okolici, ali i o glavnom gradu Zagrebu kojeg su imali prilike posjetiti.

Važan segment i ovoga je puta bila kulturna baština, stoga je na inicijativu ravnatelja Tomislava Pavlovića održana prigodna radionica Kulturno-umjetničkog društva „Mijo Stuparić“ tijekom koje je prezentirano narodno ruho te pjesme i plesove ovog kraja, a sudionici u projektu rado su se okušali u učenju istoga.

Samo tjedan dana prije, od 7. do 13. svibnja, deset učenika i pet učitelja iz OŠ Ludina u sklopu Erasmus projekta, boravilo je u Švedskoj školi, u Vänersborgu i Göteburgu. Učenici su sudjelovali i na nastavi kako bi istražili kako ona izgleda u švedskoj školi. Sudjelovali su na satovima engleskog jezika, znanosti, društvenih znanosti, švedskog jezika, tjelesne i zdravstvene kulture i drugih predmeta.

Istražili su Innovatum Science Centar, prilike je bilo i za upoznavanje kulture i prirodnih vrijednosti, ali i stjecanje novih prijateljstava koja su zasigurno potaknula učenike i učitelje iz Švedske da dođu u Veliku Ludinu.

Projekt Erasmus i priliku da u njemu sudjeluju pohvaljuju svi, od učenika do učitelja, a preporučuju ga svima koji za njega imaju priliku. Važnima ističu i brojne radionice na kojima su došli do informacija koje će im poslužiti o svakodnevnom životu, upoznavanje različitosti te usavršavanje znanja engleskog jezika.