Održano 30. Proljeće u Popovači

30. godinu zaredom u organizaciji Tamburaškog orkestra „Ratimir Joža Prosoli“, uz pomoć Grada i Turističke zajednice Grada Popovače te Sisačko-moslavačke županije, održana je poznata manifestacije „Proljeće u Popovači“.

Tijekom dvodnevne manifestacije koja se odvijala 25. i 26.svibnja publika je uživala tamburaškoj glazbi, te dječjim izvedbama zabavnog i folklornog izričaja.

Tijekom prve večeri publici su, pored domaćina i njihovog solista, dobru glazbu podarili i gostujući izvođači- TO „Janko Stjepušin“ Martinska Ves te TO „Ivan Goran Kovačić“ i pjevački zbor OŠ Braće Ribar iz Siska.

Tijekom druge večeri su se održali nastupi dječjih folklornih skupina KUD-ova „Stružec“, „Potočanka“, „Mijo Stuparić“, „Stjepan Šajnović“, „Jelenčanka“, „Moslavec“ i „Moslavka“, kao i izvedbe Akrobatskog rock’n’roll kluba te Udruge popovačkih mažoretkinja.

Po završetku manifestacije gradonačelnik Popovače Josip Mišković zahvalio je organizatorima te sudionicima u programu na svemu što čine za očuvanje tradicijske glazbe, pjesama, plesova i običaja moslavačkog kraja, ali i za zabavne sadržaje kojima se ovoj manifestaciji daje na vrijednosti.

Budući da od 1994. godine, kada je prvi put održana ova kulturna priredba, nije izgubljena čarolija i privlačnost kako izvođačima tako i posjetiteljima, sljedeće godine, ulaskom u novo desetljeće održavanja, možemo očekivati još bogatiji program za koji su pripreme već počele.