Nastavlja se projekt gradnje akumulacije za navodnjavanje na području Općine Velika Ludina

Na inicijativu načelnika Općine Velika Ludina Dražena Pavlovića župan Ivan Celjak sazvao je sastanak na temu gradnje akumulacije za navodnjavanje na području između naselja Katoličko Selišće i Gornja Vlahinička.
Sastanak je održan u sjedištu Županije, a osim župana i načelnika nazočili su mu glavni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, voditelj Jedinice za provedbu nacionalnog programa navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama Marin Galiot, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode
Anita Sinjeri Ibrišević te predsjednik Udruge voćara i vinogradara Moslavine Darko Kovačić.
Na sastanku je raspravljano o cjelokupnoj situaciji oko ove velike investicije te su dogovorene daljnje aktivnosti na ovom projektu.


„Na pripremi projekta se već dugo radi, dobivena je Lokacijska dozvola, a dogovoreno je da se krene u ishođenje Građevinske dozvole i sve ostale potrebne dokumentacije za prijavu projekta na Europski fond te se očekuje da će se projekt akumulacije realizirati. Početak gradnje planiran je za 2024. godinu. Vrijednost projekta procjenjuje se na 15.000.000,00 eura od čega će iz europskih sredstava biti sufinancirano 85%.
Nositelj projekta je Sisačko-moslavačka županija, a u projektu sudjeluju Hrvatske vode i Općina Velika Ludina.
Za voćare i poljoprivrednike sjevernog dijela naše Općine ovo će biti značajan doprinos i sigurnost njihovoj proizvodnji iz razloga što je voda potrebna za navodnjavanje površina, a isto tako i za obranu od mraza.“ – pojasnio je načelnik Dražen Pavlović.