Gradsko vijeće Popovače raspravljao o obnovi Društvenog doma Osekovo

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS SDP Dijana Lipovac  interes je iskazala za daljnja ulaganja u Društveni dom Osekovo.  „To je dom u kojem naši građani često borave. Primijetili smo da je zamijenjeno krovište pa me zanima hoće li se nastaviti investicije vezane uz njega kako bi on bilo ugodniji i bolji za korištenje“ – istaknula je Lipovac.

Da se daljnja ulaganja planiraju u iznosu od oko 200 tisuća eura pojasnio je u odgovoru gradonačelnik.

„Imali smo nekoliko sastanaka vezanih uz status tog doma i na kraju, budući da nismo našli zainteresiranog zakupca, odlučili smo ga obnoviti. Radi se o domu kapaciteta do 400-tinjak uzvanika koji nam je nužan za veće manifestacije, a isto tako i za privatne proslave. Investicija će obuhvatiti zamjenu kompletnog poda, uređenju zidova, nabavku namještaja, obnovu pozornice te zamjenu stolarije“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković i dodao kako je u planu da se navedeni radovi završe u prvoj polovici ove godine.

Napomenuo je i kako se trenutno započelo s dvije aktivnosti, jedna je rješavanje vlage, odnosno odvodnje doma te rješavanje problema koje uzrokuje kanal u neposrednoj blizini doma, a druga micanje starog dotrajalog poda.

„Dio pripremnih radova vrše Komunalni servisi Popovača dok će ostatak, posebice onaj uz unutarnje uređenje te uređenje okoliša vršiti drugi izvođači“ – rekao je gradonačelnik.