Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o autobusnom prijevozu i stanicama

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS SDP Dijana Lipovac iskazala je interes za autobusni prijevoz. „Je li se Grad Popovača priključio subvencioniranju prijevoza autobusom, a koji je pokrenut od strane Sisačko-moslavačke županije?“ – glasio je njezin upit.

Gradonačelnik Josip Mišković je odgovorio potvrdno te napomenuo kako je za tu namjenu  osiguran iznos od oko 66 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna. Napomenuo je i kako je potpisivanjem ugovora stanovnicima omogućeno prometovanje po cijeni od 2 eura unutar županije, a što će posebno dobro doći učenicima, studentima i radnicima.

Zvonimir Kondres (HSP) interes je iskazao za stanje autobusnih kućica na stajalištima na području Grada.

Pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež napomenula je kako kućice nisu tipske, ali trenutno se dotrajale i oštećene zamjenjuju pa će se obratiti pozornost na tu opasku vijećnika. „U posljednje 2-3 godine sve su zamijenjene kućice od istog dobavljača te su tipske, staklene s metalnim pokrovom, pa će se s istima i nastaviti.“ – napomenula je i dodala kako će se o daljnjem tijeku njihove zamjene raspraviti na kolegiju Ureda gradonačelnika, a sukladno mogućnostima onda će se pristupiti i rješavanju tog problema. Vezano uz tipsku opremu,  pročelnica je dodala kako se za sada nabavljaju na taj način koševi i parkovne klupe.