Gostovanje Teatra EXIT: „Realisti“ – više nego realni

Da je Teatar EXIT uvijek intrigantan i drugačiji od drugih pokazali su jučer i u Kutini u kazališnoj predstavi „Realisti“ Matka Raguža.

 Humorističan tekst Jure Karasa bio je podloga za smijeh koji je jučer ispunio dvoranu Doma kulture u Pučkom otvorenom učilištu Kutina. Dinamičnoj komediji s elementima cabareta i sjajnom glumačkom postavom nije trebalo ništa za dodati, jer sve su rekli sami. O društvu koje nas okružuje, o problemima svih populacija, s naglaskom na mlade, o aktualnim političkim pitanjima, stereotipima koji nas prate, koristeći pritom sve glumačke alate od multimedije do jezika kojega smo mogli čuti na različitim dijalektima.


Petero glumaca, Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenovićna gotovo dječji način dotaknuli su se vrlo ozbiljnih tema, a nisu zaobišli niti Putina, banke i kredite, kao ni cijepljenje protiv COVID-a s kojim su zaokružili ovu dinamičnu priču.

Koliko okrutni možemo biti, a koliko smo zapravo bespomoćni, pokazuje i odličan prepjev pjesme grupe The Queen „Mama“ koja na vrhuncu predstave progovara o besperspektivi mladih koji ne znaju kamo će po završetku školovanja. Teške teme, uz puno humora i smijeha – to može samo kazalište koje dokazuje istinsku vrijednost žive riječi i živoga čovjeka koje nitko nikada neće moći zamijeniti!