Bira se najljepši i najbolji vrtić

U tijeku je treći Izbor najljepšeg i najboljeg vrtića u Hrvatskoj, a ovaj put za titulu se natječu 52 vrtića iz 31 grada i 20 općina! I ovaj put izbor se provodi na dvije platforme – Najljepši vrtić bira se preko Facebooka i tu će pobjednika izabrati korisnici, dok će Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava i kriterija, izabrati stručni žiri.

Ovim jedinstvenim izborom gradonačelnik.hr na jednom mjestu okuplja najljepše vrtiće u zemlji te na taj način dodatno promiče i potiče ulaganja u predškolski odgoj, stručnost, zalaganje i angažman vrtića kao i njihovu proaktivnost u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude djeci, ali i njihovim roditeljima.  Ovaj projekt prepoznali su i u najvišim stručnim institucijama – Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje te su se uključili kao pokrovitelji. U suradnji s njima izrađeni su kriterije temeljem kojih će njihovi predstavnici – Larisa Ott Filipović, voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanje i Luja Zamečnik, viša savjetnica za predškolski odgoj u Agenciji za odgoj i obrazovanje te predstavnik gradonačelnik.hr-a, ocijeniti i izabrati pobjednike među vrtićima koji će se natjecati za titulu najboljeg u Hrvatskoj.

Najbolje vrtiće u kategoriji gradova i općina žiri će proglasiti među 27 kandidata, dok se za titulu najljepšega natječu 52 vrtića. Izbor najljepšeg vrtića provodi se na našoj Facebook stranici na kojoj su objavljene fotogalerije svih prijavljenih vrtića.

Novost ovogodišnjeg izbora jest i to da će se pobjednici izbora za najljepši vrtić proglasiti u četiri kategorije – općine, mali, srednji i veliki gradovi.

Glasovanje će trajati do srijede, 24. svibnja u podne, nakon čega će se prebrojati i prekontrolirati lajkove te potom i objaviti pobjednici.

Glasati se može za više vrtića, a bitno je naglasiti da će se u zbrajanju glasova računati samo lajkove na čitavu objavu, odnosno galeriju slika, a ne i pojedinačne fotografije vrtića. Također, organizatori napominju da će, zbog transparentnosti i izbjegavanja višestrukog glasovanja, u zbrajanju rezultata priznati samo lajkove na objave na svojoj stranici.

Pobijedit će vrtić koji u konačnici bude imao najviše lajkova, pa pozivaju sve gradove, njihove vrtiće i sve one koji imaju svoje favorite, da sheraju objavu svog vrtića i pozovu svoje sugrađane da ga svojim glasovima podrže – na njihovoj FB stranici.

S područja naše županije titulu najljepšeg vrtića u ovom će izboru, u kategoriji „mali gradovi“ pokušati osvojiti Dječji vrtić Kutina te Dječji vrtić Petrinjčica.