Započelo uređenje Društvenog doma u Osekovu

Grad Popovača i ove će godine značajna financijska sredstva izdvojiti za obnovu i održavanje društvenih domova, za koje smatraju da su jedini u kojima se stanovnici pojedinih naselja mogu okupljati. Radovi koji su već u njima započeli određuju se sukladno financijskim mogućnostima te zahtjevima koje je Grad zaprimio od Mjesnih odbora i Komunalnih servisa Popovača koji njima raspolažu.

„Jedna od najvećih investicija se odnosi na uređenje Društvenog doma u Osekovu. Tamo je prošle godine zamijenjeno krovište, a ove godine u planu je unutarnje uređenje sale. Grad se odlučio na tu značajniju investiciju od oko 200 tisuća eura, a koja će obuhvatiti zamjenu kompletnog poda, uređenju zidova, nabavku namještaja, obnovi pozornice te zamjenu stolarije. Budući da je to najveća sala na području Grada, pogodna za održavanje manifestacija i svečanosti s 400 i više uzvanika, njezino je uređenje itekako potrebno jer postoji veliki broj zahtjeva za njezino korištenje.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković i dodao kako je u planu da se navedeni radovi završe do lipnja.

„Dio pripremnih radova vrše Komunalni servisi Popovača dok će ostatak, posebice onaj uz unutarnje uređenje te uređenje okoliša vršiti drugi izvođači. Naime, ovaj dom ima izuzetno velik problem s oborinskim vodama koje su i dovele do uništenja poda u samom domu pa su ti vanjski radovi izuzetno zahtjevni i potrebno ih je kvalitetno obaviti.“ – rekao je gradonačelnik.

Što se tiče ostalih domova, ulagat će se sukladno mogućnostima, a prije svega u kupnju namještaja i određenih kuhinjskih uređaja, a čime će se postići njihova bolja funkcionalnost.