Uređuje se Trg I u središtu Popovače

Sukladno planu odvijaju se radovi uređenja Trga I u središtu Popovače. Riječ je o investiciji od gotovo 465 tisuća eura, a koja će doprinijeti novoj vizuri užeg centra grada.

Radove izvodi tvrtka MATO EL-D d.o.o. iz Ivanić-Grada, a koja je bila najpovoljniji ponuditelj na nedavno provedenom natječaju.

„Radovi bi trebali biti završeni do početka rujna, a kada bi Gradska uprava s radom trebala započeti u novom prostoru.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković i pojasnio kako su ovi radovi na Trgu I završni što se tiče uređenja užeg centra Grada. Napomenuo je i kako će taj prostor biti i prilagođen za invalide, dakle zadovoljit će kvalitetu boravka, ali i potrebe svih korisnika javnih površina. „Iako je osnovna funkcija tog Trga pristup svim institucijama koje su uz njega smještene, taj će prostor biti i multifunkcionalan.“ – dodao je gradonačelnik uz napomenu kako će se on koristiti za određena javna događanja poput Adventa i proslave Uskrsa budući da su uz građevinske osigurani i svi tehnički uvjeti.