U Popovači ugodno protekla još jedna “Noć s Andersenom”

Knjižnica i čitaonica Popovača drugi je puta bila organizator „Noći s Andersenom“. Riječ je o svjetski poznatoj manifestaciji primjerenoj za djecu nižih razreda osnovnih škola, koja se prve noći u travnju održava u povodu rođendana najvećeg bajkopisca, Hansa Christiana Andersena.

Šesnaest radoznalih bajkoljubaca na početku se susreta međusobno upoznalo kroz igru, a potom su se upoznali i s Andersenom. Nakon podjela u tri grupe njihovo novostečeno znanje je provjereno kvizom, a potom su se i kreativno izrazili sastavljanjem priče od četiri zadane imenice.  Nakon toga su uslijedile zabavne igre te ples, pisanje razglednica drugim knjižnicama, ali i uživanje u večeri, torti i crtiću.

Ove godine polaznici „Noći s Andersenom“ imali su i jedan dodatan zadatak. Naime, potrebno je bilo pročitati jednu Andersenovu bajku, nacrtati ono što im se iz nje najviše svidjelo, a potom i prepričati novostečenim prijateljima. Kako je istaknula ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić, sva djeca su to izvrsno odradila, a što je i poticaj da se organizacija ove manifestacije ponovi i sljedeće godine.

„Meni je to osobno jedna od najljepših manifestacija. Djeca vole spavati u Knjižnici, a mi im imamo prilike i približiti im tu drugu stranu Knjižnice. Naime, ovom i sličnim manifestacijama želimo djecu vratiti u naš prostor te ih potaknuti na čitanje i druge aktivnosti koje Knjižnica nudi.“ – rekla je ravnateljica Ivana Vlašić.

Uz buđenje, razgibavanje i doručak, u subotnje su jutro veseli školarci iz Knjižnice izašli bogatiji za jedno novo iskustvo.