Prilagodba i trening vožnja policijskih motociklista

Dolaskom proljeća te ljepšeg vremena svakodnevno se povećava broj vozača mopeda i motocikala u prometu na cestama. Kako bi policijski službenici što vještije i sigurnije ušli u novu moto sezonu, te u cilju što kvalitetnijeg nadzora i regulacije prometa, policijski službenici PU sisačko-moslavačke su na području Postaje prometne policije Kutina izvršili obuku trening vožnje prometnih motociklista Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Policijski službenici su izvršili početnu vožnju obilaskom centra grada Kutine te državne ceste D-45. Nakon kratke vožnje po prometnicama, na poligonu HAK-a u Kutini izvršili su trening vožnju spretnosti. Trening obuhvaća obuku vožnje spretnosti i kondicijske vožnje. Ovakvim treningom provode se pripreme za nadolazeću sezonu, a sve s ciljem sigurnijeg kretanja u prometu. Prezentirane su sigurne tehnike vožnje u različitim prometnim situacijama. Svi policijski službenici pokazali su izuzetnu zainteresiranost i volju za vožnju službenim motociklima.

“Podsjećamo da se u narednom periodu zbog povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje sve više vozača mopeda i motocikala u prometu. Ovom prilikom sve vozače motocikala i mopeda pozivamo da i sami prije izlaska na prometnice obnove vještinu vožnje motocikla, jer se upravo na početku sezone zbog nepripremljenosti vozača, ali i vozila, dogodi najviše prometnih nesreća u kojima stradavaju motociklisti. Također, apeliramo i na poštivanje prometnih propisa, a posebno onih koji se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, obavezno nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige. ” – poručuju iz Policijske uprave-sisačko moslavačke.