Održano 22. “Moslavačko proljeće” u Strušcu

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Stružec“ na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno je održana 22. manifestacija „Moslavačko proljeće“, a kojom je ujedno proslavljena 25. obljetnica rada društva.

Ovogodišnji program otvorili su svojim nastupom članovi odrasle i dječje skupine KUD-a domaćina, a nakon čega su ga obogatili nastupi gostujućih kulturno- umjetničkih društava „Vesela šokadija“ Lapovci, „Graničar“ Križ, „Pougarje“ Daruvarski Brestovac, „Korana“ Slunj, „Pokupljanka“ Brest Pokupski, „Matija Gubec“ Donji Miholjac te Ženska udruga “Katarine” iz Josipdola.

Samoj manifestaciji prethodilo je svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine koje je predvodio vlč. Dražen Lauc.

U okviru programa 22. Moslavačkog proljeća, KUD Stružec je zahvalio dugogodišnjim članovima na aktivnom angažmanu te brojnim subjektima na podršci u radu. Uz predsjednicu društva Ružicu Podbrežnjak, okupljene je pozdravio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković. „Moslavačko proljeće na određeni način predstavlja presjek svega onoga čime se ovo društvo bavi i na što smo ponosni. Čuvanje tradicije i običaja izuzetno je važno te mi je drago što se sve veći broj mladih uključuje u rad KUD-a.“ – rekao je tom prilikom gradonačelnik čestitavši KUD-u „Stružec“ na uspješnoj organizaciji manifestacije te na 25-godišnjem uspješnom radu.

Brojni posjetitelji prilike su imali razgledati prigodnu izložbu rukotvorina kao i brošuru koja je za tu prigodu tiskana.