Održan 3. Street food festival i Sajam obrtnika

U organizaciji Obrtničke komore SMŽ u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, u Sisku je 15. travnja održan treći Street food festival i Sajam obrtnika.

Na Festivalu, na kojem je sudjelovalo više od 300 obrtnika, predstavljena je etno i gastro ponuda Sisačko-moslavačke županije, a naglasak je bio na autohtonim jelima Moslavine, Banovine i Posavine te na izvornoj moslavačkoj sorti vina škrlet. Osim autohtnoih jela Sisačko-moslavačke županije, bilo je moguće probati i jela gostiju Festivala, odnosno obrtnika koji su došli iz različitih dijelova Hrvatske te time dodatno upotpunili ponudu, a koji su na štandovima imali izložene i svoje proizvode koje su posjetitelji mogli kupiti. Organizatori su pripremili i brojna iznenađenja za djecu.

Predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić rekla je da je na manifestaciji sudjelovalo 19 udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, a predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil istaknuo je kako obrtništvo čini važan segment gospodarstva Republike Hrvatske: “Upravo ovakve manifestacije pokazatelj su koliko je obrtništvo živo i žilavo.”

Festival i Sajam obišao je i župan Ivan Celjak koji je naglasio kako je ovaj festival prigoda za naše obrtnike koji su možda malo manje vidljivi da prezentiraju svoje tradicionalne proizvode.

Sisačko-moslavačka županija kroz realizaciju sustava poticajnih mjera financiranih iz vlastitih proračunskih sredstava doprinosi stvaranju što povoljnijeg okruženja za razvoj gospodarstva na ovom području s posebnim naglaskom na poticanju malog i srednjeg poduzetništva, a u okviru toga i obrtništva kao njegovog najosjetljivijeg segmenta. Najznačajniji oblik poticanja obrtništva, Županija je ostvarivala kroz omogućavanje korištenja izuzetno povoljnih kredita u poslovnoj suradnji s HBOR-om.

I upravo je ova manifestacija pokazatelj koliko su obrtnici važan kotač u turističkom ali i gospodarskom segmentu našeg društva.