Obilježen Svjetski dan zdravlja

7. travnja obilježen je Svjetski dan zdravlja. Djelatnici Neuropsihijatrijske bolnice „dr. Ivan Barbot Popovača“ tom su prigodom dijelili edukativne materijale i podsjetnike kako svi zajedno trebamo napraviti najviše što možemo za svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.

Naime, u 2023. godini Svjetska zdravstvena organizacija na Svjetski dan zdravlja obilježava 75. godišnjicu svog postojanja i unaprjeđenja javnog zdravstva.

Ovogodišnja kampanja Svjetskog dana zdravlja se provodi pod sloganom „Zdravlje za sve“, jer nas želi podsjetiti na izgradnju svijeta koji bi trebao biti još više usredotočen na očuvanje i postizanje zdravlja svih ljudi. Svatko mora imati pristup zdravstvenim uslugama kada i gdje je to potrebno bez iznimke ili financijskih poteškoća.

Ova velika obljetnica je ujedno i prigoda za osvrt na dosadašnje uspjehe javnog zdravstva koji su poboljšali kvalitetu života tijekom posljednjih sedam desetljeća, ali i za daljnje motiviranje, djelovanje i rješavanje zdravstvenih izazova budućnosti.