Ministar Bačić otvorio nova gradilišta izgradnje zamjenskih kuća na Banovini

U Sisačko-moslavačkoj županiji 18. travnja počela je izgradnja novih zamjenskih kuća koje su dio programa od 20 kuća koje će se u narednim tjednima graditi na području Banovine. Nova gradilišta na području Gline, Petrinje i Siska obišao je potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić zajedno s državnim tajnikom Domagojem Orlićem i zamjenicima sisačko-moslavačkog župana Mihaelom Jurićem i Mirjanom Oluić, a obišli su i gradilišta zamjenskih kuća u Petrinji koje su u završnoj fazi izgradnje.

Ministar Bačić istaknuo je kako kreće novi zamah izgradnje obiteljskih kuća sukladno novom Zakonu o obnovi, a najavio je i kako će u iduća dva tjedna početi izgradnja još dvadesetak takvih kuća na Banovini koje će biti građene u klasičnoj zidanoj gradnji.

U ovom trenutku gradi se 135 kuća na području Banovine, no ministar Bačić nije zadovoljan dinamikom radova. „Još davno je ugovorena izgradnja 135 kuća od kojih su neke već trebale biti i završene. Međutim, ta izgradnja ne ide dobrom dinamikom. U Ministarstvu organiziramo sastanak s izvođačima radova kako bi se utvrdio novi dinamični plan i kako bi se što prije završila gradnja. Svakako planiramo ubrzati konstrukcijsku i nekonstrukcijsku obnovu“, rekao je Bačić.

Zamjenik župana Mihael Jurić naglasio je kako obnova javnih zgrada, poput škola, domova zdravlja i domova za starije osobe što je u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije ide dobrom dinamikom te pozdravlja novi zamah i u izgradnji obiteljskih zamjenskih kuća na Banovini koju provodi Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.