Tribina Udruge Hrvatska žena Kutina

Udruga Hrvatska žena, ogranak Kutina ove godine bilježava 30. obljetnicu osnutka i rada. Vrijedan jubilej će obilježiti nizom aktivnosti i događanja, najavila je predsjednica Nada Ramljak. Tako je u Kutini organizirano „Mentalno zdravlje“ koje je održala psihijatrca Ana Marija Milun. „Važno je voditi brigu o mentalnom zdravlju, jednako kao i o zdravlju organizma. Društvo je nametnulo nepravednu stigmu pa se problemi s mentalnim zdravljom potiskuju i prikrivaju. Žene su hrabrije i odlučnije i zato je ovo predavanje organizirano.“, rečeno je u uvodu predavanja. Đurđa Trtanj, članica Udruge zato je na početku izvela svoje dvije pjesme te je rekla kako želi ohrabriti i potaknuti sve žene da više brige posvete sebi i svom zdravlju.
Ana Marija Milun pohvalila je rad Udruge te he zahvalila na pozivu za predavanje u kojem je govorila o važnosti svakodnevne brige o mentalnom zdravlju.
Udruga Hrvatska žena, ogranak Kutina osnovana je 14. studenog 1993., a prva predsjednica bila je dr. Mira Tompak Zakorac. Tri desetljeća Udruga se u svom radu vodi motom „
„ S Hrvatskom ženom vratimo duh Kutini!“. Ogranak je ostavio zapaženi trag u kutinskom humanitarnom i kulturnom životu tribinama, izložbama, koncertima.
Održano je stotinjak vrlo posjećenih tribina s uvaženim gostima. Posebno je zapažena bila tribina kardinala Franje Kuharića na temu „Odgoj za odgovornu i slobodnu ljubav.“ Pomoć ratnim udovicama Domovinskog rata sve do stipendiranja studenata obitelji slabijeg socijalnog stanja također su obilježile rad Ogranka. Udruga se uključila i u program djelovanja Povjerenstva za promicanje blaženim brata Ivana Bonifacija Pavletića.