Skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Kutina

Udruga hrvatskih branitelja policije Domovinskog rata Policije Kutina svojim aktivnostima promiče istinu i vrijednosti Domovinskog rata te nastoji pomoći svojim članovima u taštiti i ostvarivanju njihovh prava. Rečeno je to na redovnoj godišnjoj skupštini udruge. U izvještaju Mladena Bolarića, predsjednika istaknut je niz aktivnosti u ostvarivanju tih ciljeva. Memorijalni malonogometni turnir u spomen na Dragutina Kovačevića, poginulog zapovjednikla policijske postaje Kutina 1991. godine središnja je aktivnost. „To je dan kad se svi okupljamo i odajemo počast našem zapovjedniku, ali i svim našim prijatlejima i kolegama, palim hrvatskim braniteljima policajcima.“, istaknuo je Mladen Bolarić.
U raspravi o Planu rada za ovu godinu istkanuto je kako su branitelji već duboko u trećoj životnoj dobi te je potrebno provediti više aktivnosti u cilju zdrdavstvene preventive pa su svi branitelji pozvani na sistematske preglede. Uz to naglašeno je kako su se neki branitelji, stjecajem okolnosti našli u teškoj socijalno i životnoj situaciji te bi trebalo početi razmišljati o pripremi projekata palijativne skrbi za hrvatske branitelje.
Svi branitelji i članovi njihovih obitleji kojima je potreban pomoć pozvani su da se jave psihologinji i psihoterapeutici u prostorijama HVIDRA-e u Domu hrvatskih branitelja u Kutini ponedjeljkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.