Projekt NEW STEM Kutina – radionice u OŠ Banova Jaruga

U kutinskim osnovnim školama provodi se projekt NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti. Nositelj projekta je Grad Kutina, a partneri na Projektu su Razvojna agencija Mrav, svih 5 kutinskih osnovnih škola, Učiteljski fakultet Rijeka, Modelarski centar Kutina, Fakultet strojarstva i brodogradnje i Sveučilišno učilište Volda (VUC) – javno sveučilište primijenjenih znanosti iz zemlje donatora Norveške.

smart

Cilj ovoga projekta je poboljšanje kapaciteta osnovnoškolskog obrazovanja što uključuje opremanje 5 STEM učionica, poboljšanje vještina za 100 učitelja i 600 učenika svih osnovnih škola, poboljšanje primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Kroz ovaj projekt će se financirati brojne edukacije, predavanja i radionice, te terenska nastava na temu kemije, biologije, robotike, 3D dizajna, umjetne inteligencije.
Aktivnosti se postepeno provode u svim školama, a danas su u održane radionice robotike i 3D dizajna u OŠ Banova Jaruga. Učenici su bili jako zainteresirani za izradu predmeta na 3D printeru, kao i za aktivnosti primjene NEW STEM-a u području filmske umjetnosti koje su im predstavili članovi Modelarskog centra Kutina, partneri ovog projekta.  

smart
smart