Nakon pobjede na ZG proljetnom polumaratonu, AK Maratonjare spremni za Bratislavu

Štafeta Ak Maratonjare Kutina u sastavu Ivano Galić, Jana Vrban, Goran Todorov i Vedran Kelemen pobijedila je na ZG proljetnom polumaratonu u mix štafeti na 21,1km. U jakoj konkurenciji iza sebe su ostavili ekipe AK Fit Zaprešić i AK Jastreb Jastrebarsko. Trener Goran Todorov opisao je utrku koja ih je dovela do prvoga mjesta u ekipnoj mix štafeti.   

„U prvoj dionici od 5km Ivano je išao na razini osobnog rekorda 18 minuta, zatim je palicu preuzela Jana i svojih 5km otrčala za odličnih 21 minutu, da bi isto vrijeme u trećoj izmjeni ponovio Goran. U zadnju izmjenu u dužini od 6,1km ušli smo na drugom mjestu, ali je naš najbolji trkač Vedran ponovo odradio vrhunski posao u svom stilu i svoju najdužu dionicu prošao za 21 minutu u prosječnom tempu ispod 3’30/km, koje nam je u cilju donijelo 1.mjesto. Na kraju ukupno vrijeme 1:23 s kojim se prošle godine pobijedilo u muškoj štafeti, što govori o odličnom današnjem rezultatu naše ekipe. Istovremeno su Vedran i Marijo otrčali osobne rekorde na polumaratonu i uljepšali ovaj izuzetno kvalitetan dan
Predstojećeg vikenda Maratonjare očekuje veliki maraton u Bratislavi na koji je prijavljeno preko 8000 natjecatelja. Ovo je i maraton na kojem će mnogi trkači pomicati svoje granice i na najbolji način promovirati van granica Kutinu i njihov klub. (izvor: fb Maratonjare Kutina)