„Moja r(evolucija) u 365 dana“ – promocija knjige Anđe Marić

U Knjižnici i čitaonici Kutina predstavljena je knjiga popularne rock pjevačice Anđe Marić. Kao misicu i tv voditeljicu Anđu Marić pratila je vjerna publika koju ima i danas. Nakon što je oboljela od multipla skleroze život Anđe Marić drastično se promijenio a prognoze koje je dobila prije više godina nisu bile dobre.


  Upravo ta teška situacija Anđu Marić potaknula je da se uhvati u koštac sa svojom bolešću, a kao dio njezine borbe je i knjiga „365 dana“ koju je napisala i namijenila svim ljudima. Knjiga se uspješno promovira diljem Hrvatske, a promocija u Kutini primjer je ugodne interakcije s publikom koja ju je s radošću podržala.
 

Nakladnik Neven Kepeski, inače također roker i bivši član Psihomodo popa, bio je moderator tribine koji je pomogao Anđinu prozu približiti publici. Anđa Marić s dijagnozom multipla skleroze živi već jedno desetljeće, a što je sve prošla tijekom toga razdoblja na zanimljiv i nadasve duhovit način opisala je kutinskoj publici. Ono što je naglasila jest činjenica da iza svake teške dijagnoze stoje emocije, te da čovjek mora sam sebe zaštititi. Što prije to shvati, to bolje za njega – sukus je Anđine priče. Autorica se odlučila za borbu i njezina je knjiga priča o pobjedi u kojoj je borac i spasitelj – ona sama.  
 

Sigurno je da joj kroz svo to razdoblje nije bilo lako jer bitka je proces unutarnjeg sazrijevanja koji se odražava i na našem tijelu. Knjiga „Moja revolucija u 365 dana“ dijelom je transkript, a dijelom razrada tema koje postoje i na njezinom you tube kanalu. Njezino proživljeno iskustvo za čitatelja u vidu kraćih crtica, može biti nadahnuće za svaki dan, 365 dana u godini. Ovo je dakle knjiga koja se ne mora čitati u dahu, više bi ju mogli nazvati priručnikom za pronalaženje sebe.

Publika je u Kutini uživala, pljeskom prateći svaki dio Anđine priče, šaljući joj poruku podrške, nikako sažaljenja. To je sigurno dobar poticaj autorici za daljnje pisanje, što pokazuje i interes publike za kupnju ove zanimljive knjige. 

Autoricu su u Kutini pozdravile ravnateljica knjižnice Suzana Pomper i pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti Grada Kutine, Kornelija Marošević.