Koncert u Baraci na Veliku subotu mora biti zabranjen

Koncert Heretic feast u Klubu Baraka na Veliku subotu, 8. travnja treba biti zabranjen, poručili su predavači na Javnoj tribni „AGRESIVNI OKULTIZAM U GLAZBI I UTJECAJ NA POJEDINCA I DRUŠTVO“ što je održana u Kutini.
Marin Boltek u uvodnom predavanju je rekao kako je njegova obavea i svih Kršćana reagirati kako ne bi počinili grijeh propusta. „Napada se naša vjera i prijeti se Kršćanima. Koncert je provokacija. Financira se javnim novcem i održava se u prostoru u vlasništvu Grada.“ Marin Boltek izrazio je razočaranje obrazloženjem gradonačelnika Kutine Zlatka Babića zašto ne može zabraniti koncert te je dodao. „Naš župnik je poslao pismo gradonačelniku i zamoli ga da se koncert ne održi. Zašto šuti crkveni vrh u Sisačkoj biskupiji?“ pitao je Marin Boltek. Dodao je kako neće odustati od zahtjeva za zabranu koncerta te je najavio kako će, u slučaju održavanja koncerta, podnijeti prijave zbog poičinjenja kaznengo djela prijetnje. Boltek je dodao kako on i ostali predavači nemaju nikakve veze s glasinama o bombi u baraci. Naime, Kutinom kruži glasina da će održavanje koncerta biti spriječeno lažnom dojavom o postavljenoj bombi u Baraci na dan održavanja najavljeno koncerta Heretic feast.
Mislav Vuić govorio je o tekstovima pjesama koje izvode sudionici najavljenog koncerta. „Ti tekstovi moraju zgorziti svakog normalnog čovjeka. Tekstovi su prijeteći, veličaju sotonu, incest, koprografiju i ostali gadosti. Tekstovi su uvredljivi za Kršćane, posebno na veliku Subotu.“, istaknuo je Mislav Vuić i zaključio: „Koncert treba odgoditi na datum koji ne postoji u kalendaru.“
Prof. Stipe Kutleša upozorio je na ogluhu na okultističke glazbene događaje te je govorio o slobodi mišljenja i upozori da nema slobode bez odgovornosti te je dodao da sloboda pojedinca ne smije ugrožavati slobodu drugog pojedinca.
Arna Šebalj, aktvistica iz Zagreba izrazila je svoje zgražanje tekstovima te je poručila „Sotonistički koncert neće biti održan!“. Ad homini je izvrijeđala prisutne organizatore koncerta i članove Udruge Oko društva. Prostačkim riječnikom izvrijeđala je sve koji ne misle kao ona i njeni sljedbenici. Predstavila se kao Kršćanka te je naglasila da se odrekla Pape Franje. Na to nitko iz publike nije reagirao. Naime, većina publike bili su protivnici cijepljenja protiv COVID-a 19, a u toj je kampanji bila predvodnica Arna Šebalj.
U raspravi nakon predavanja ponovile su se uvrede i prijetnje organizatorima koncerta. Ivor Harmicar, predsjednik Udruge Oko društva ispričao se svima ako ih je organizacija koncerta uvrijedila. „Nismo nikoga htjeli uvrijediti ni provocirati.“ naglasio je Ivor Harmicar. Pokušao je odgovoriti i na uvrede, ali mu nije dopušteno da odgovori do kraja uz obrazloženje „Mi smo najam kino sale platili 132 eura i imamo pravo ne dopustiti ti da nas vrijeđaš“.
Burna, ostražćena i netolerantna rasprava povremeno je vođena govorom mržnje uz brojne uvrede te je završena bez zaključka.
Organizatori tribine i predavači odlučni su u traženju da se koncert Heretic feast zabrani i ne odustaju od kaznenih prijava.

Zasad je stradala jedna automobilska guma. Što je slijedeće?