Koncert u Baraci Kutina diskriminacija je Kršćana

Koncert Heretic Feast u klubu Baraka u Kutini što se treba održati noć uoči Usrksa, na Veliku subotu 8. travnja diskriminacija je Kršćana. Rekao je to Dragutin Vagner (HSS), član Gradskog vijeća Kutine na konferenciji za novinare te je dodao kako ne traži zabranu koncerta.

Dragutin Vagner (HSS) član Gradskog vijeća Kutina i predsjednik HSS-a Kutina

Gradski vijećnik Dragutin Vagner prigovorio je organizatorima i izvođačima koncerta što „Umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome.“. Posebno je uzenmiren ikonografijom kojom se služe najavljeni izvođači koncerta te smatra kako je datum održavanja koncerta provokacija.

Dragutin Vagner (HSS) član Gradskog vijeća Kutine i predsjednik HSS-a Kutina

Koncert je organiziran 8. travnja zato što je većina studenata i građana te izvođači koncdrtza tih dana slobodna. Sada nije moguće promijeniti datum održavanja koncerta, jer samo u programu sudjeluje 45 izvođača, rekao je Ivor Harmicar, predsjednik Udruge Oko društva, koja je organizator koncerta u Baraci.

Ivor Harmicar, predsjednik Udruge Oko društva, Kutina
Ivor Harmicar

Dragutin Vagner, gradski vijećnik rekao je kako inicijativu za odgodu koncerta ne koristi u svojoj političkoj promociji.

Dragutin Vagner (HSS) član Gradskog vijeća Kutine i predsjednik HSS-a Kutina

Koncert Heretic Feast uznemirio je Kršćane u Kutini i široj okolici. Kutinski Vladimir Hren u izjavi za portal Hrvatski katoličke mladeži izjavio je crkvenu zajednicu, najava festivala u Kutini 8. travnja žalosti, ali da će jedna od nakana svih molitava i križnih puteva tijekom cijele korizme biti i ona da se koncert ne održi. Neslužbeno se doznaje kako je dio vjernika zatražio da se u poziv za odgodu koncerta uključi i sisački biskup Vlado Košić te je najavljeno cjelononćno klanjanje u crkvi uoči koncerta u Baraci.