In memoriam Vladimir Horvat 1956. – 2023.

Nakon duge i teške bolesti u 68 godini života preminuo je Vladimir Horvat, tv novinar i snimatelj, hrvatski branitelj, radnik Petrokemije, član Stožera za obranu Petrokemije i sportaš. Dao je veliki doprinos u obrani Domovine i Petrokemije te u promociji Kutine i Moslavine.
Vladimir Horvat desetljećima je svojim fotoaparatom i kamerom pratio i snimao sve važne događaje u Kutini i Moslavini. Njegove snimke iz Domovinskog rata vrijedan su dokument obrane Kutine i Hrvatske. Sovjim je snimkama i novinarskim izvještajima dokumentirao i aktivnosti Stožera za obranu Petrokemije. U svom je novinarskom i snimateljskom radu izvještavao o svim važnim događajima u Kutin i Moslavini. U tom radu posebno se ističe doprinos u promociji Lonjskog polja, Škrleta, izložbe vina MoslaVina i Kutine.
Vladimir Horvat bio je veliki čovjek, velikog srca. Iako profesionalac u svoj je rad unosio emocije i cijelog sebe. Jer, Vlado je neizmjerno volio Kutinu, Moslavinu, Petrokemiju i ljude iz svog zavičaja. Tako je snimio i bezbrojne tzv. tople ljudske priče o ljudima iz Kutine i Moslavine.
Vladimir Horvat bio je i vrhunski sportaš. Talentirani košarkaš nastupao je za brojne klubove te se natjecao u drugoj košarkaškoj ligi bivše države. Bio je i član Streljačkog kluba Kutina.
Vladimir Horvat svojim je radom ugradio sebe u povijest Kutine i njegov predani rad ostat će zauvijek vrijednom baštinom Kutine i Moslavine.
Posljednji ispraćaj Vladimira Horvat, bit će sutra, u utorak 28. ožujka 2023. u 14:30 h na gradskom groblju u Kutini.