Vikend u Kutini u znaku Fašnika

Fašnik u Kutini, a potom i tradicionalni Fašnik u Radićevoj ulici, odredio je ovaj vikend svima onima koji vole maskiranje i fašnička veselja.


  Ove godine Fašnik u Kutini bio je u znaku dječjih maškara, uz poneku odraslu skupinu koja je publiku nasmijala aktualnim temama. Oko 500 sudionika sudjelovalo je u manifestaciji u organizaciji TZ Grada Kutine, a pod pokroviteljstvom Grada.
 

Djeca Dječjeg vrtića Kutina činila su najveći dio povorke a predstavilo se 6 dječjih skupina posebnim kostimima. Upečatljiv je bio i njihov nastup na pozornici postavljenoj Trga dr. Franje Tuđmana, do koje su došli nakon mimohoda i fotografiranja pod slavolukom Fašničke republike.


 Uz sokove i krafne djeca su se zabavljala, a budući da je Fašnik uz Turističku zajednicu organiziralo i Pučko otvoreno učilište predstavile su se i skupine akrobatskog rock&rolla.

  Od gostiju su zamijećeni Đakovački bušari koji su ovom prilikom sahranili našu kunu, a veseli su bili i poštari koji su nam donijeli poštu zanimljivog sadržaja, od poziva na sud, do novih komunalnih naknada. Šartovčani su bili veseli pa se kod njih pjevalo, a povorci se pridružilo i Društvo naša djeca Kutina.

Samo nekoliko sati nakon predavanja ključeva u ruke predsjedniku Fašničke republike Ivanu Groznom Smuku, od strane aktualnog gradonačelnika Zlatka Babića, maškare su se premjestile u mjesni Dom u Radićevoj ulici gdje tradicionalne maškare za djecu i odrasle organizira NK Lokomotiva.

Fašnik je istoga dana i spaljen, nagovješćujući doba korizme , te dolazak proljeća.  

Već sljedećeg dana u nedjelju, Fašnik je organizirala Udruga TOPOT, za terapijsko jahanje u Radićevoj ulici u Kutini, a Fašnik pod maskama jašući na konjima malim je maškarama pričinjavalo posebno zadovoljstvo sudjelovanja u ovoj manifestaciji.