Udruga „Moslavina“ izabrala novo vodstvo

Udruga mladih „Moslavina“ u petak 24. veljače, u prostoru Gradske vijećnice u Popovači, odabrala je svoje novo vodstvo. Zbog nemogućnosti obavljana funkcije predsjednika s te je dužnosti razriješen Jure Žilić te je novim predsjednikom imenovan Igor Lipovac. Za dopredsjednika je izabran Zvonimir Bubalo, a za tajnicu Dijana Lipovac. Uz predsjednika i dopredsjednika Upravni će odbor činiti i Ena Luketić, a u Nadzorni su odbor imenovani Marko Tomac, Dominik Marković i Tea Bubalo, dok je likvidatorom imenovan Josip Vlašić.

Kako je istaknuto na rednovnoj godišnjoj Skupštini, Udruga je osnovana s ciljom razvoja lokalne zajednica kroz unaprjeđenje kvalitete života svih sudionika društva, a tijekom prvih nekoliko mjeseci, odnosno od osnutka u ožujku prošle godine, članovi su uz podršku Grada i gradske Turističke zajednice organizirali „PROCES“ – prvu manifestacija elektronske glazbe na Jelengradu, a potom i ekološku akciju tijekom koje su članovi sakupljali i razvrstavali otpad s deponije na ulasku u Moslavačku Slatinu.

Tijekom ove godine, nadaju se i prvim financijskim sredstvima, a uz pomoć kojih će rad biti olakšan. Naime, nakon što je u organizaciji udruge održana manifestacija „Muzej za jednu noć“, u planu je i niz drugih aktivnosti. Prva se odnosi na ekološku akciju „Zato što volim svoj planet“, a potom su u planu i ocrtavanje urbanog grafita s obilježjima Grada, organizacija PROCES-a, edukacija mladih, Garden live Popovača, ali i promotivne aktivnosti.

Skupštinu je tom prigodom pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Saša Jagarčec istaknuvši izuzetnu važnost djelovanja ove udruge koja unaprjeđenjem znanja i vještina te novim sadržajima želi svim građanima ponuditi kvalitetniji suživot.