ŠRU Štuka Osekovo ponovno izabrala Vladimira Vuksana za predsjednika

Športsko ribolovna udruga Štuka Osekovo na izbornoj skupštini za predsjednika je ponovno izabrala Vladimira Vuksana, koji je podnio Izvješće o radu udruge u kojim je istaknuo i najvažnije u proteklom mandatnom razdoblju, ali i ono najvažnije za proteklu godinu: „Što se tiče 2022. godine ispunjene su sve obaveze prema RH, resornim Ministarstvima i Upravi ribarstva te Državnom proračunu. Također ispunjene su i obaveze prema HŠRS, Županijskom savezu, održana je redovita godišnja Skupština udruge koja donosi relevantne odluke koje su kroz ovu godinu i ostvarene. Nakon pandemijskih godina ponovno je organizirano otvorenje sezone za 1. svibnja u centru mjesta. Udruga je obilježila Dan Grada Popovače, a sve u suradnji sa prijateljskim društvom SOM Popovača. Ovom prilikom zahvaljujem se sportskoj ekipi koja je ovo događanje izvukla i koja je podmetnula svoja leđa jer puno članova nije moglo pristupiti natjecanju zbog privatnih obaveza, a sa druge strane postoji limitiran broj mjesta na Bolničkom jezeru. Obilježen je i blagdan sv. Ane, zaštitnice Osekova zajedno u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom. Sudjelovali smo na Voloderskoj jeseni u Gastro kutku prezentacijom šarana na rašljama. Nažalost, manifestacija Susreti na rijeci Lonji se morala otkazati zbog pojave bedrenice. Sportska ekipa je odradila planirana natjecanja i kupove, ribočuvarska služba je redovito vršila nadzor voda i pri tome nije imala problema sve do proglašenja karantene, članice i članovi su pojedinačno ili u manjim skupinama izvršavali svoje obaveze spram udruge, ali i obrnuto. Svaki puta kada su to uvjeti dozvoljavali korišten je čamac za aktivnosti članova. Zahvaljujem se svakoj članici i članu udruge na zalaganju i doprinosu, na svakom vašem uloženom trudu, a pošteno je i posebno zahvaliti se onom malom krugu velikih ljudi koji su uvijek tu i koji vuku ova kola“.

Što se tiče planova u tekućoj godini oni obuhvaćaju poštivanje svih statutarnih odredbi, pridržavanje svih mjera koje predviđa gospodarska osnova i plan upravljanja za ovlaštenika ribolovnog prava za jezera Gaj, formiranje Gospodarske i Sportske Komisije, održavanje kup natjecanja ŠRU, uređenje prostorija udruge i nabava opreme, održavanje manifestacije Susreti na rijeci Lonji, obilježavanje važnijih datuma, organizacija edukacije za članove, ribički vikend, suradnja sa ostalim udrugama i savezima, organizacija uređenja objekta na Prevalovu, stvaranje uvjeta za nastavak natjecanja u ligama HŠRS te aktivna rekreacija građana svih dobnih skupina kroz sportski ribolov.

Skupštini je nazočio zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić koji je pohvalio aktivnosti udruge u smislu uključenja u mnoge događaje koje organizira Grad, kao i zajedništvo koje unutar nje prevladava.