ŠNK Sloga održao godišnju skupštinu

Športski nogometni klub Sloga iz Potoka održao je godišnju redovnu skupštinu na kojoj je podneseno Izvješće o radu kao i Plan rada u tekućoj godini.

„Na početku izvješća osvrnuli bi se na natjecateljski rad ekipe seniora Sloge Potok koja se u proljetnom dijelu sezone 2021/2022 nastavlja takmičiti u 2. ŽNL Kutina. Početak 2022. godine dočekali smo na 10. mjestu uz omjer 5 pobjeda, 1 neriješena i 7 poraza, te smo znali da povratkom u normalno stanje nakon popuštanja mjera i izolacija moraju doći i bolji rezultati za nas. Tako je i bilo, pa smo u proljeće zaigrali bolje, a sezonu smo završili na 8. mjestu uz omjer: 11 pobjeda, 4 neriješene i 11 poraza te gol razliku 63:60. Na kraju moramo biti zadovoljni jer smo svim ekipama bili dostojan protivnik i nije nas bilo lako pobijediti. Sezona 2022/2023 je započela, a u jesenskom djelu ostvareni su sljedeći rezultati: 8 pobjeda i 4 poraza gdje moramo napomenuti da smo utakmicu prvog kola u gostima odigrali 1:1, ali smo ju izgubili za zelenim stolom zbog pogreške, točnije nastupa kažnjenog igrača. Nakon uvodna 3 poraza dobili smo 8 od 9 utakmica i jesenski dio završili na 5. mjestu sa 24 boda i zaostatkom od 2 boda za drugi mjestom, te 10 za vodećim NK Metalcom iz Međurića.

Od ostalih struktura kluba, Izvršni odbor sastao se 7 puta, svaki puta sa potrebnim kvorumom, te prisustvom Nadzornog odbora, te su sve odluke donesene pravovaljano i u skladu sa Statutom.

Uglavnom se raspravljalo o situacijama vezano za naš jedini natjecateljski pogon, te o radovima na održavanju igrališta, svlačionice i okoliša. Uz rezultat naše ekipe, možemo se pohvaliti i radom, te brigom oko igrališta i klupskih prostorija. Uz pomoć grada Popovača započeli smo sa ograđivanjem igrališta koje je pri samom kraju, a završen je i koridor za neometan ulazak i izlazak igrača i službenih osoba na teren, te smo tako povećali sigurnost svima. Vlastitim radom i donacijama izvršen je opkop kanala oko igrališta. Očekujemo i nadamo se novim ulaganjima. Za kraj zahvaljujemo svima koji su nam pomagali u 2022. godini i nadamo da ćemo nastaviti sa još boljim rezultatima na terenu, ali i izvan njega“ – stoji u Izvješću kluba.

Što se tiče planova za 2023. godinu najvažniji je nastaviti sudjelovanje u natjecanju kroz 2. ŽNL i Kup natjecanju u organizaciji NS Kutina.

„Zimsku stanku prije nastavka proljetnog djela prvenstva iskoristit ćemo za kompletiranje igračkog kadra, koji je u ovom trenutku već podosta velik, tako da neki igrači dobivaju sve manje prilika za nastup. Nekim igračima morat ćemo se zahvaliti, koji zbog svojih privatnih poslova i razloga ne mogu odrađivat broj utakmica koji bi bio zadovoljavajući. Ohrabreni jesenskim rezultatima, nadamo se da će se atmosfera u klubu i dobri rezultati prenijeti i na početak 2023. U ovom trenutku smo druga najmlađa ekipa u ligi, a cilj nam je i dalje privlačiti mlade igrače u naš klub. Ponosni smo jer smo postali zdrava i poželjna ekipa za igrače sa područja grada Popovače, ali i šire.

Da bi to ostvarili, potrebno je konstantno raditi na poboljšanju postojećih uvjeta za sve korisnike igrališta i klupskih prostorija. Nastavit ćemo sa uređenjem prostorija kluba te ih pokušati urediti i adekvatno opremiti kako bi se naši igrači i članovi mogli družiti i izvan nogometnih aktivnosti, a što bi svakako pridonijelo većem zajedništvu i poboljšanju atmosfere u klubu. Prvenstveno tu mislimo na uređenju WC-a, ali i uređenju prostorije na katu za sastanke i ostale potrebe kluba.

U ovom trenutku trebali bi započeti sa uvođenjem centralnog grijanja u prostorije kluba što je bilo predviđeno za prošlu godinu, ali je zbog nemogućnosti prolongirana za ovu godinu. Strpljivi smo i dočekali smo. Zahvaljujemo gradonačelniku i vodećim ljudima grada Popovače na pomoći, te se nadamo da će daljnje investicije na sportskim objektima pratiti naše potrebe te da nećemo biti zaboravljeni u 2023.

Velika želja, ali prije svega i potreba je nabavka kvalitetne kosilice za održavanje igrališta jer postojeće neiscrpno troše proračun kluba i pitanje je dana kada više nećemo imati sa čime pripremati teren za igru. Na nogometnom terenu, potrebno je izvršiti i nasipavanje neravnina, koje nastaju korištenjem terena tokom treninga i utakmica, a nužno će biti i valjanje igrališta. U 2023. obaveza nam je i završiti ogradu, postaviti zaštitnu žicu, ali i bojanjem osvježiti golove na igralištu. U planu je održavanje memorijalnog turnira „Bolčević-Medić-Marković“ u danima Velike Gospe i Marijanskih susreta u Potoku.

Uz sve navedeno nastavljamo i redovito održavanje okoliša oko terena za igru, te prostorija kluba, kako bi se naši igrači, rekreativci, publika, suci i delegati, te gostujuće momčadi osjećali ugodno u Potoku“ – poručio je predsjednik ŠNK Sloga Potok Darko Dečman.

Ispred Grada Popovače skupštini su nazočili gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom.