ŠNK Ekonomik obilježio 60. obljetnicu

ŠNK Ekonomik iz Donje Vlahiničke u petak 10. veljače održao je redovnu godišnju Skupštinu prilikom koje je proslavio 60. obljetnicu postojanja.

Kako je istaknuo predsjednik Mijo Fofić, klub broji 50 članova i ima aktivan pogon seniora koji se natječe u  2. ŽNL. „Jesenski dio sezone završili smo na 7. mjestu s osvojenih 20 bodova. Nažalost, splet je to nespretnih okolnosti i povreda s kojima se igrači muče, no, cilj nam je do kraja sezone skupiti maksimalan broj bodova i konkurirati za sam vrh.“ –  pojasnio je predsjednik.

Također, podsjetio je i kako je ovo društvo prošle sezone, 2021/2022 osvojilo tituli prvaka 2. ŽNL Središte Kutina, no, zbog kvalifikacija u kojima su izgubili od momčadi NK Voloder nisu uspjeli izboriti ulazak u 1. ŽNL. Riječ je o rijetkom slučaju  tijekom kojeg su se prvaci morali boriti za ulazak u viši rang natjecanja, a kao posljedica tog sustava igre dogodilo se nekoliko negativnih posljedica, od promjene igrača do promjene trenera te je Marijana Palaića na toj funkciji naslijedio Damir Pernar.

U nastavku, nakon kratkog promotivnog filma, predsjednik kluba Mijo Fofić podsjetio je kako su u  proteklo vrijeme odrađeni brojni radovi. „Vodstvo NK Ekonomik iz Donje Vlahiničke 2019. godine započelo je sa ciklusom radova na uređenju igrališta i sportskog objekta. Većina radova koja je tada planirana završila je prošlu jesen te se sada klub može pohvaliti funkcionalnijim i uređenijim prostorima te sportskim terenima.

Vezano uz sportski teren, a čije je uređenje bilo kruna tog rada, navezeni su pijesak i zemlja te je posijana trava. Također, napravljen je i novi pomoćni teren, a koji će im služiti za treninge. Što se tiče sportskog objekta, obnovljeni   su krovište i instalacije, te su u potpunosti uređeni tuševi i svlačionica.“ – pojasnio je Fofić te zahvalio svim igračima, simpatizerima i drugim članovima kluba koji su volonterski odradili sve aktivnosti oko ovih radova, a koje smatraju najvećim poklonom za svoju 60. obljetnicu.

Ove se godine, između ostalog, planira nastavak radova u prostorijama kluba, kao i održavanje igrališta i pratećih terena, a po mogućnosti i nabava potrebne sportske opreme te organizacija tradicionalnog Memorijalnog turnira „Petreković-Ratkajec-Franković“.

O povijesti seoskog kluba koji je 1963. započeo rad pod nazivom Polet, a od 1975. godine nosi današnje ime Ekonomik govorio  je jedan od četiri živuća člana iz prve postave igrača, Željko Kasik.

Osim njega, vodstvu NK Ekonomik na investicijama provedenim u proteklih nekoliko godina, a koje su ključ uspjeha za nove generacije nogometaša i ponos ovog malog mjesta Donje Vlahiničke, čestitali su gosti, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače Lovro Miklaužić, predsjednik Nogometnog središta Kutina Mirko Letić te predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić, a svečanosti su nazočili i njihovi suradnici.

Uz sportski uspjeh, zaželjeli su im i oformljavanje pogona mladeži, a što je i uvjet ulaska u viši rang natjecanja te su im obećali pomoći pri nabavci potrebne sportske opreme, odnosno pri realizaciji redovnih aktivnosti i daljnjih ulaganja s ciljem poboljšanja sportskih uvjeta.

Na samom kraju svečanosti vodstvo NK Ekonomik dodijelilo je zahvalnice zaslužnim članovima i sponzorima, te je preuzelo Priznanja Nogometnog središta Kutina i Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije.