SMŽ raspisala Javni natječaj za pokroviteljstva i donacije

Sisačko-moslavačka županija je raspisala Javni natječaj za financiranje programa i projekata sredstvima za donacije i pokroviteljstva iz proračuna županije za 2023.godinu. Stoga pozivaju udruge i druge organizacije civilnog društva koje svojim radom pridonose zadovoljavanju javnih potreba i ispunjavanja ciljeva i prioriteta, da se jave.

Korisnici mogu prijaviti programe i projekte za sljedeće aktivnosti : zaštita i promicanje ljudskih prava te unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, osnaživanje djece i mladih za vlastiti razvoj i aktivno djelovanje u društvu, razvoju i promicanju kulture, vjerske baštine i kulturnog amaterizma, tehničkoj kulturi, povećanju životnih standarda umirovljenika i osoba treće životne dobi, razvoju i promicanju sporta, jačanja i poticanja na multimedijske aktivnosti, razvoju dobrovoljnog vatrogastva, jačanja i razvoja gospodarskih, poljoprivrednih  turističkih aktivnosti, prevenciji bolesti i zdravstvenoj zaštiti, knjižničnoj i nakladničkoj djelatnosti te ostalim područjima od značaja na razvoj civilnog društva.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 130 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 6600 eura, a korisnici mogu prijaviti i ugovoriti najviše dva programa ili projekta u sklopu ovog javnog natječaja. Ovim javnim natječajem na raspolaganju je za razne projekte i programe gotovo 85 tisuća eura.

Natječaj je otvoren od 14. veljače do iskorištenja sredstava, najkasnije do kraja godine.