Popovača objavila rezultate Javnog poziva za financiranje javnih potreba u sportu za 2023. godinu

Na Izvršnom odboru Zajednice sportskih udruga Grada Popovače donesena je Odluka o dodjeli i visini financijske potpore sportskim udrugama na području Grada Popovače za 2023. godinu.

Potpora je prvenstveno namijenjena zadovoljavanju javnih potreba u području sporta, odnosno razvoju i promicanju sporta, definiranih prioritetima utvrđenima od strane Zajednice sportskih udruga Grada Popovače.

Ukupno je dodijeljeno 118.100,00 eura za tekuće donacije prema ukupno 20 sportskih udruga, dok je za kapitalne donacije predviđeno 4.247,13 eura.

Najveći dio sredstava, nešto više od 31 tisuću eura dobit će ŠNK „Moslavac“ Popovača koji broji i najviše pogona te provodi Školu nogometa. Svi klubovi koji su zadržali ili povećali broj pogona, dobili su sredstva na razini lanjskih ili nešto veća, dok će oni s manjim brojem pogona, poput NK „Dinamo“ Osekovo morati funkcionirati i sa znatno manjim sredstvima.

Odluka o dodjeli i visini financijske potpore sportskim udrugama na području Grada Popovače za 2023. godinu dostupna je na internetskim stranicama Grada.