Održano Internacionalno natjecanje modela u klasi F1N i F1N-150

U organizaciji Aerokluba Popovača i Aerokluba OSA Kutina pod pokroviteljstvom Grada Popovače, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Popovača i Zajednicom tehničke kulture Kutina  te Zrakoplovnog saveza Hrvatske u sportskoj dvorani pri OŠ Zorke Sever u Popovači, u subotu, 18. veljače, održano je Internacionalno natjecanje modela u klasi F1N i F1N-150 Indor open.

Sudjelovalo je sveukupno 40-ak natjecatelja u obje kategorije. Uz domaćine, natjecatelje s područja Moslavine sudjelovali su i brojni gosti, kako iz ostatka zemlje tako i iz inozemstva, točnije iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Slovenije.

Kako je pojasnio Darko Ozimec, predsjednik Aerokluba OSA Kutina, a koji je bio i jedan od sudaca ovog natjecanja, cilj je ovog natjecanja da se što duže model održi u zraku, a vrijeme se mjeri od trenutka ispucavanja modela pa do njegova silaska na tlo. „Izrada ovih modela nije komplicirana, no, potrebni su određen materijali kojima se postiže željena mala gramaža, a koja između ostalog i jamči dobar rezultat.“ – pojasnio je Ozimec i dodao kako oni najbolji u ovoj zanimljivoj aktivnosti koja kombinira tehničku kulturu i sport postižu rezultate od 40-ak sekundi u dvoranama poput popovačke.

„Naš cilj je opravdan, te nam je drago da je došao ovako veliki broj natjecatelja. Drago nam je da i mladi rade ovakve modele i da se natječu s nama. Sami početnici su malo u zaostatku, ali dolaskom na natjecanja možemo vidjeti kako sve više i više napreduju i razlike su sve manje.“ – rekao je Damir Markalaus, počasni predsjednik Aerokluba OSA Kutina.

Natjecateljima se na početku obratio zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, koji je ujedno i otvorio spomenuto natjecanje. Naglasio je tom prilikom kako je Grad ponosan na rezultate i aktivnosti Aeorkluba Popovača i njihovih partnera te kako ga posebno veseli i sve veći broj mladi koji su uključuju u njih.