Održana skupština ŠRK Moslavac

Športski rukometni klub Moslavac iz Popovače održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Alen Hosu podsjetio kako Klub radi sa oko 110 polaznika rukometne škole raspoređene u odgovarajuće lige i natjecanja.


„Klub je sudjelovao na sljedećim natjecanjima: mini rukomet djevojčice 2013.g. i mlađe, mini rukomet dječaci 2013.g. i mlađi, Međužupanijska liga za djevojčice godišta 2012. i mlađe, 2.HRL središte-dječaci U11- godišta 2012. i mlađi, 2.HRL središte- dječaci U13- godišta 2009. i mlađi, 3.HRL središte- seniori. Početkom godine Klub je osnovao novu grupu najmlađe generacije rukometaša od 4 do 6 godina koji su u velikom broju napunili rukometnu igraonicu. Riječ je o susretima u kojima kontinuirano sudjeluje 20-ak polaznika“- naglasio je Hosu te dodao da je interes za igraonicu i veći, no zbog manjka prostora, raspoloživih termina i trenera, Klub trenutno nije u mogućnosti u tu aktivnost uključiti veći broj djece.
Najmlađi rukometaši, djevojčice odnosno dječaci 2013. Godište i mlađi natjecali su se u mini rukometu u Rugvici, na nekoliko turnira u široj okolici Zagreba te na tradicionalnom turniru kojeg organizira ŠRK Moslavac na kraju proljetnog dijela sezone.
„Dječaci 2012.g. i mlađi natječu se u 2.HRL središte, a djevojčice tog uzrasta u županijskoj ligi te se svi oni sada prilagođavaju drugačijem sistemu natjecanja i samih utakmica. Dječaci 2009.g. završili su svoj proljetni dio natjecanja u 2.HRL, i nakon ljetne pauze nažalost nisu ostali na okupu u dovoljnom broju da bi nastavili jesenski dio natjecanja. Početkom jesenskog dijela natjecanja krenule su i prve utakmice nekoliko mjeseci ranije osnovane seniorske ekipe koja je do kraja godine uspješno odradila prvi dio natjecanja na sredini tablice, ali s kontinuiranim porastom u kvaliteti igre“- rekao je predsjednik Kluba naglasivši kako s nestrpljenjem očekuju nastavak proljetnog dijela sezone.
Među ostalim aktivnostima realiziranima tijekom prošle godine, Hosu je posebno naglasio i nabavu značajne količine nove športske opreme, prije svega za novouvedene dvije nove kategorije, za igraonicu odnosno seniore.
Govoreći o Planu rada Kluba u ovoj godini, na skupštini su naglašena očekivanja nastavka pozitivnog trenda širenja generacija i popularizaciji rukometa na popovačkom području. „Naši treneri svojim profesionalnim znanjem, zalaganjem i pristupom svakako iznimno doprinose da svi polaznici rukometa dobiju kvalitetan trening i obuku, a što će se također svakako nastaviti. Kroz obilaske škola i vrtića nastojat ćemo što više nove djece animirati za bavljenje ovim sportom“- naglašeno je među ostalim u okviru predstavljanja Plana rada.
Uprava Kluba ovom je prilikom izvijestila i o određenim promjenama unutar svog sastava imenovanjem novih triju članova: Dijane Lipovac, Josipa Habeka kao predstavnika trenera i Jure Žilića kao predstavnika seniorske ekipe. Kako je također istaknuto, Klub je proslavo na školovanje dva dodatna zapisničara i jedan sudački par iz redova seniora koji će moći suditi mlađim uzrastima na ovom području.