Krenula 3. faza projekta „Zlatne žene za zlatnu dob“

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je 1. veljače sa 30 zaposlenica Ugovore o radu na određeno vrijeme za obavljanje poslova pomoći i podrške osobama starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju radi provedbe projekta „Zlatne žene za zlatnu dob“.

Kroz treću fazu projekta „Zlatne žene za zlatnu dob“ 30 žena će tijekom šestomjesečnog razdoblja skrbiti o 180 korisnika. Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda za ovaj projekt ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 1.483.000,00 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Kako je istaknuo gradonačelnik, ovaj je program iznimno važan i u velikoj mjeri unaprjeđuje kvalitetu života starije populacije na ovom području. S druge strane, značajan je i u smislu zapošljavanja budući je većina angažiranih žena u godinama kada je teško doći do posla, tako da ovaj projekt zasigurno predstavlja i doprinos poboljšanju njihova životnog standarda“ – rekao je gradonačelnik.

Zaposlene žene korisnicima pružaju pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće, pomoć u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i slično), pružaju podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, a što je od izuzetne važnosti, naglasio je gradonačelnik Mišković te dodao da su povratne informacije sa terena vrlo pozitivne. „Naši sugrađani starije životne dobi su stekli naviku da im pomažu žene zaposlene na projektu ZAŽELI te su nas samim time obvezali da pokušamo učiniti sve kako bi se projekt nastavio i u budućnosti“- naglasio je gradonačelnik.

Partneri na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – PU Kutina te Centar za socijalnu skrb Kutina.