Gradonačelnik Popovače posjetio prvorođenu bebu u 2023. godini

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković sa svojim je suradnicama posjetio prvo novoređeno dijete s područja Grada Popovače, koje je ujedno i prvorođeno dijete u Sisačko-moslavačkoj županiji u ovoj godini. Riječ je o Luki Kovačiću, inače drugom djetetu mlade obitelji iz Moslavačke Slatine kod Popovače.

Maleni Luka rođen je u Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, 2. siječnja 2023. godine u 2.30 sati, težak 4220 grama i dugačak 53cm. Prigodno darujući novorođenče i njegove roditelje, gradonačelnik Mišković zaželio je ovom prilikom cijeloj obitelji mnogo zdravlja i veselja, a malenom Luki sretno djetinjstvo.

Grad Popovača, podsjećamo, za prvo dijete isplaćuje jednokratnu naknadu u iznosu od 300,00 eura, što je za 35 eura više u odnosu na prethodnu godinu, a za svako sljedeće dijete po 150,00 eura više, što je u odnosu na prethodnu godinu 17,28 eura više.

Također, gradonačelnik ističe posebno zadovoljstvo znatno povećanim brojem novorođene djece u posljednjih pet godina iz Popovače, što je znak da se demografska slika ovog kraja popravlja.