Grad Popovača obnavlja prometnu infrastrukturu uz pomoć Fonda solidarnosti

Gradu Popovača odobrena su sredstva iz Fonda solidarnosti od 1,4 milijuna eura za obnovu prometne infrastrukture koja je oštećena u potresu.

Grad je prošlog ljeta pokrenuo aktivnosti oko same prijave, a koja je rezultirala pozitivnim ishodom te će se obnavljati svi prometni objekti koji su prijavljeni. Riječ je o mostu u Krivaju, mostu preko Voloderca, mostu u Športskoj ulici u Gornjoj Gračenici te cesti u ulici Bana Jelačića u Popovači, kao i cesti s mostom u Moslavačkoj ulici u Popovači.

„Pregledom stanja za te se objekte zaključilo da su u kritičnom stanju. Ova mjera nam je jako dobro došla da se riješe ti nastali problemi, ali i da se poboljša kvaliteta prometovanja na samim prometnicama, ali i na nogostupima koji su također dijelovi mostova. Za tih 6 projekata ishodili smo 6 projektnih zadataka, u tijeku je provođenje javne nabavi te se nadamo da će se i dalje sve odvijati planski budući da je riječ o dosta velikim zahvatima koji se moraju odraditi u relativno kratkom roku do kraja 5. mjeseca. No, nadamo se da će se taj rok i produžiti. Mislimo da je obnova ovih prometnih objekata važna i bitna prije svega s aspekta sigurnosti povećanja kvalitete življenja, ali i sigurnosti cestovne infrastrukture. Bitno je naglasiti i da se radi o milijunskim iznosima, a što bi iz nekih drugih izvora bilo teško dobiti, a Grad bi vlastitim sredstvima sam to teško odradio.“ – rekao je gradonačelnik.

Bespovratna su sredstva u 100-postotnom iznosu, a uz radove financiranje obuhvaća i projektiranje te nadzor. Vodstvo Grada nada se kako će se izabrani izvođač uklopiti u predviđeni troškovnik kako Grad ne bi trebao dodatno izdvajati vlastita sredstva.