Grad Popovača dodijelio 59 stipendija

Grad Popovača tijekom aktualne školske i akademske godine dodijelio je 59 stipendija.  „Srednjoškolske stipendije u iznosu od  400 kuna mjesečno  dobilo je 46 učenik/učenica; 32 po socijalnom kriteriju i 14 po kriteriju nadarenosti.

Studentske stipendije u iznosu od 600 kuna mjesečno ukupno je dobilo 11 studenata/studentica; 3 po socijalnom kriteriju, te 18 po kriteriju nadarenosti. Također, dodijeljene su i 2 stipendije za učenike s posebnim potrebama u iznosu od 500 kuna mjesečno.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Osim toga, Grad, iako nije osnivač osnovnih škola, brine o kvaliteti rada u obje škole, a posebice o potrebama učenicima.

Naime, Grad Popovača izdvaja značajna sredstva kako bi se potpomogao niz aktivnosti vezanih uz povećanje učeničkog standarda ali i za kapitalna ulaganja, odnosno za kupnju određene opreme. „Financijski iznos koji je bio namijenjen za prehranu učenicima socijalnog statusa tijekom ove školske godine Grad je zbog odluke Vlade RH kojom su obroci sufinancirani svim učenicima, prenamijenio za kupnju određene školske opreme i održavanje školskih objekata. Naime, Grad je zaprimio zahtjeve obje škole i ulaganja će se izvršiti za povećanje standarda u Područnim školama.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.