GPU i DPU Kutina na javnoj raspravi još sutra

U okviru Javne rasprave danas su javno izloženi prijedlozi Generalnog urbanističkog plana i Detaljno plana uređenja središte Kutina. Rasprava je počela 31. siječnja i bit će zaključena 8. veljače. Građani još sutra mogu priložiti svoje prijedloge i primjedbe u zgradi Gradske vijećnice na Trgu Kralja Tomislava gdje su planovi izložen.
Poziv za prijedloge izmjena GPU-a i DPU-a Grad Kutina je službeno uputio u kolovozu prošle godine, rekla je Snježana Šlabek Ohman, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Snježana Šlabek Ohman, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo

Izmjene je izradio arhitektosnki ured Grgurević i partneri iz Zagreba. „Ovim izmjenama generealnog i detaljnog plana Grad Kutina nastavlja kontinuirane prostorno-planske procese fizičkih i pravnih osoba.“, istaknuo je Hrvoje Vidović, ovlašteni arhitekt.

Hrvoje Vidović, ovlašteni arhitekt, Grgurević i partneri

U planu je, na zahtjev građana napravljeno nekoliko izmjena planskih i namjenskih kategorija i promjenama urbanističkih parametara i uvjeta. Hrvoje vidović dodao je kako je javna rasprava jedan od najvažnijih trenutaka u izmjenama planova, ali nije otkrio o kojim se konkretno investicijama i javnim projektima u predloženim izmjenama radi.

Hrvoje Vidović, ovlašteni arhitekt Grgurević i partneri

Zasad je poznato da će investitor iz Kutine graditi novu stambenu zgradu u Dalmatinskoj ulici, a investitor iz Kutine stambenu gradu na glavnom gradskom trgu. Također je prvi put javnosti predstavljen i novi izgled trgovačkog centra koji će se graditi u Nazorovoj ulici u Kutini.

Predložene izmjene DPU-a i GPU-a Kutina dostupne su na službenoj gradskoj stranici, a javna rasprava završava sutra.

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU X. IZMJENA I DOPUNA GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA GRADA KUTINE na poveznicihttps://www.kutina.hr/Sluzbeni…/ArticleId/39853/oamid/1501

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU VI. IZMJENA I DOPUNA DETALJNOG PLANA UREĐENJA SREDIŠTA GRADA KUTINE na poveznicihttps://www.kutina.hr/Sluzbeni…/ArticleId/39852/oamid/1501