Dodijeljene nagrade za NajAdvent u Hrvatskoj, konkurirala i Popovača

U Zagrebu su dodijeljene nagrade Brončani, Srebrni i Zlatni bor za NajAdvent u Hrvatskoj.

Vrijedno priznanje dodijeljeno je prema izboru žirija, ali i čitatelja Večernjeg lista, koji je i ove godine proveo izbor za najljepši Advent.

Brončani bor, prema glasovima čitatelja, zaslužio je Rab, dok je stručni žiri glasovao pak za Koprivnicu. Glasovi čitatelja odlučili su i da srebrno odličje odlazi u Vinkovce, dok je žiri na to mjesto smjestio Opatiju. Zlatni bor te titula NajAdventa 2022. otišla je pak u Osijek. U tom su se izboru složili i čitatelji te članovi stručnog žirija.

Svi kandidati morali su zadovoljiti tri glavna kriterija, a to su programski sadržaj, vizualni dojam i ekološki aspekt. „Izbor je bio jako težak, što je u jednu ruku bilo i dobro jer vidjeti toliko gradova s tako inventivnim programima je stvarno divno.“ – pojasnio je član žirija Ivica Propadalo. 

U izboru za NajAdvent sudjelovalo je 17 gradova, a uz laureate, po prvi je puta konkurirala i Popovača.

Tamošnja gradska Turistička zajednica uz potporu Grada te u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama osmislila je zanimljiv program na području većeg broja naselja, koji se temeljio na tradicijskim, ali i modernim značajkama. Bilo je tako sadržaja sakralne tematike, ali i onih poput Božićnog sajma, koncerata, izložbi, klizanja, te dočeka Nove godine i Dječjeg dočeka koji je organiziran po prvi puta, a Grad je bio i prigodno ukrašen dekoracijama.

Kako se moglo čuti od predstavnika Grada, cilj je i tijekom ove godine pripremiti sadržajno još bogatiji i raznovrsniji program, a na veselje svim građanima i posjetiteljima.