U županijske škole uspješno implementirana Odluka Vlade RH o uvođenju besplatnih obroka

Nakon prvog tjedna provođenja realizacije besplatnih toplih obroka za učenike u osnovnim školama, kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, informacije s terena su pozitivne.

Naime, županija je osnivač 22 osnovne škole, a besplatan obrok jednom dnevno osiguran je za 4.982 učenika. Inače, u našoj županiji već šestu godinu za redom osiguravaju se besplatni obroci za djecu u riziku od siromaštva, a u ovoj školskoj godini je 976 učenika koji imaju besplatnu prehranu zahvaljujući EU projektu „Idemo na obrok“. Taj se projekt nastavlja i dalje te tako u našoj županiji u školama pod nadležnosti županije 5.958 učenika ima besplatnu prehranu u osnovnim školama.

Podaci su to istaknuti prilikom obilaska zamjenika župana Mihaela Jurića Osnovnoj školi Novska u kojoj se svakodnevno priprema oko 650 redovnih obroka te još oko 70 obroka za produženi boravak čiji učenici imaju još i užinu.

Tijekom posjeta Novskoj zamjenik župana obišao je i prije nekoliko dana završenu sanaciju krovišta na Srednjoj školi Novska čija je vrijednost radova iznosila 1,7 milijuna kuna. Uz Sisačko-moslavačku županiju, koja je osigurala sredstva u iznosu oko  1,1 milijun kuna, projekt je sufinanciran i od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 600.000,00 kuna.

„Iako je fokus Sisačko-moslavačke županije na obnovi škola koje su stradale u potresu, nismo zaboravili ni ovaj dio naše županije gdje pratimo potrebe škola i ulažemo sredstva kako bismo poboljšali uvjete. Na ovoj školi krov je prokišnjavao zbog dotrajalosti, krajem prošle godine počeli su radovi na sanaciji krova koji su završeni prošli tjedan“, izjavio je nakon obilaska radova zamjenik Jurić.