Poznati rezultati natječaja za sufinanciranje javnih potreba u kulturi

Muzeja Moslavine Kutina za projekt sanacije i rekonstrukcije podruma Muzeja ostvario je sufinanciranje Ministarstva kulture i medija RH u vrijednosti od 66.361,40 EUR / 499.999,97 HRK.

Naime, na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za ovu godinu za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pristiglo je 560 prijava od kojih je odobreno 279 programa s financiranjem u ukupnom iznosu od 7,5 milijuna eura. – izvijestilo je Ministarstvo medija i kulture.

Za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture će tako u 2023. godini biti podržano: 16 programa digitalizacije i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture u ukupnom iznosu od 619,8 tisuća eura, 82 programa gradnje i rekonstrukcije kulturne infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju s iznosom od 4,6 milijuna eura, 91 programa nabave informatičke opreme u iznosu od 213,2 tisuća eura te 90 programa opremanja za koje je odobreno 2 milijuna eura.

Među odobrenim programima je i nekoliko njih s područja naše županije, a osim MMK, projekti će se sufinancirati i Domu kulture “Kristalna kocka vedrine”, Gradskoj galeriji Striegl

Gradskom muzeju Sisak, Gradu Novskoj, Knjižnici i čitaonici Dvor te Narodnim knjižnicama i čitaonicama iz Hrvatske Dubice, Jasenovca i Lipovljana.