Posjetite Lonjsko polje

Hrvatska ima osam nacionalnih parkova i 12 parkova prirode i svi su prekrasni i posebni na svoj način. Posebno je fascinantno kako ovisno o godišnjem dobu potpuno mijenjaju svoje lice i zato ih se isplati posjetiti više puta, u različito doba godine. Zimski izleti u prirodu imaju poseban šarm, a posebno prekrasni su manji parkovi koji u ovo zimsko doba imaju sadržaje i sigurni su za posjet. Uz Kopački rit i Vransko jezero, preporuku za posjet ima i Lonjsko polje.

Naime, Lonjsko polje je površinom drugi najveći park prirode u Hrvatskoj. Zaštićeno područje prostire se na 50.650 hektara i smješteno je uz lijevu obalu rijeke Save u dužini od stotinjak kilometara. Ovaj je kraj izrazito nizinski, nadmorske visine od 90 do 110 m, a po karakteru to je poplavno područje s naseljima ruralnog karaktera.

Iako većina posjetitelja dolazi tijekom proljeća, ljeta i jeseni, park svojom ljepotom oduševljava i zimi. U ponudi su cijelo vrijeme obilasci, najam bicikala i edukativni programi. Kad je prekriven snijegom, Lonjsko polje posebno oduševljava obitelji s djecom koja mogu iskoristiti snijeg za sanjkanje, gradnju snjegovića… Osnovna ulaznica stoji tek 20 kuna.